Taklampor – Välj rätt för ditt hem

Taklampor som skulle vara bäst för ditt hem beror på vissa faktorer. Bortsett från ditt rums övergripande design är storleken på ditt rum och takets höjd avgörande. Till exempel skulle en utsmyckad ljuskrona vara för mycket för ett relativt litet område och ett lågt tak.

Rummets funktion bör också övervägas fullt ut. Arbetsrum, som tvättstugor och kök, bör ha belysning som är mer funktionell än estetisk. Du måste också känna till de många belysningsalternativen du har i butikerna idag för att hjälpa dig att avgöra vilket som fungerar bäst för ditt hem.

Spårbelysning användes en gång nästan uteslutande av gallerier och för att visa upp specifika objekt eller funktioner i ett område. Detta är en serie elegant uppradade spotlights med rörliga huvuden. Förutom att accentuera en viss del av rummet används den nu också för att producera stark belysning för kontor, kök och vardagsrum.

Ett annat populärt val bland taklampor idag är hängande belysning, som kan vara en enkel jordklotslampa i taket eller en genomarbetad ljuskrona med flera glober och juveler som hänger från ett lika dekorerat fäste. Från biljardbord till matplatser, hängande belysning ger tillräckligt med belysning, samtidigt som det skapar lite atmosfär. En mängd olika hängande belysningsstilar och storlekar kan ses i nästan alla butiker.

Infällda downlights används nu i många sovrum, eftersom det ger en intim och romantisk luft. Det är huvudsakligen halogen- eller LED -lampa i ett litet hölje och inskjutet i taket. Du kan till och med få dem med dimmare så att du kan ändra deras ljusstyrka, beroende på ditt krav.

Dekorativ belysning som en upplyst takfläkt är också ett bra val för dem som vill ha belysning, design och atmosfär i ett och samma element. Det kan till och med vara kontaktpunkten i ditt rum. Det är normalt utformat som att ha fyra fläktblad med fyra lampor i mitten.

Leave a Reply